Ipadwallpaper
Image default
Architecture

Zijn Babyslaapzakken de moeite waard? – Alles dat je moet weten

Babyslaapzakken zijn de moeite waard als ze een veilige slaap met een beperkt ontwaken kunnen garanderen. Als ze verstikking kunnen voorkomen en een warme omgeving kunnen behouden door de temperatuur constant te houden, overweeg dan om erin te investeren. En als dat niet het geval is, dan zijn ze het niet waard.

Wat is een babyslaapzak?

Een babyslaapzak is gewoon een slaapzak. Ze hebben meestal een functie om de armen naar buiten te doen of het alternatief om de armen naar binnen te doen. De slaapzak is een grote gewatteerde zak die comfort en bedekking geeft aan de baby als ze slapen, maar ze niet overweldigt zoals een deken of dekbed zou doen. Er zijn verschillende soorten slaapzakken, net als de hydrofiele slaapzak

Waarom gebruiken mensen babyslaapzakken?

Er zijn veel redenen waarom mensen babyslaapzakken gebruiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste;

Wakker worden voorkomen of verminderen

Slaapzakken houden de baby warm en comfortabel zonder dat er ander beddengoed nodig is. Ook kunnen de voetjes van de baby niet klem komen te zitten tussen de spijlen van het ledikant. En er zijn geen dekens of lakens om tegenaan te schoppen als ze in de slaapzak slapen.

Met een slaapzak is er normaal gesproken de hele nacht een constante warme temperatuur. Baby’s zullen dus niet wakker worden van de kou. En als ze dat toch doen, kan dat komen door problemen met zelfbevestiging of slaapassociaties.

Op welke leeftijd kunnen baby’s een babyslaapzak gebruiken?

Baby’s van nul tot drie jaar kunnen slaapzakken gebruiken. Houd er rekening mee dat de leeftijd vaak wordt gebruikt bij het opmeten van de slaapzakjes. Over het algemeen worden de slaapzakken in drie maten gemaakt, van nul tot zes maanden. 

Dan van zes tot achttien en van achttien tot zesendertig maanden. Toch variëren de werkelijke maten tussen de merken. Je moet ook overwegen om geen te grote zakken te gebruiken. 

Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een babyslaapzak

Als je een slaapzak koopt, krijg je niet alleen een slaapzak die je perfect vindt staan bij je baby. Er komt echter meer bij kijken. Er is een criterium dat je kunt gebruiken wanneer je een slaapzak voor je baby wilt kopen. Meyco heeft verschillende slaapzakken. 

Grootte van de slaapzak

Grootte en leeftijd gaan hand in hand. Je moet je richten op hoe veilig je baby zal zijn als je gaat voor een slaapzak. Hoewel sommige mensen er een overwegen waar de baby in groeit. 

 

Zorg ervoor dat je een slaapzak kiest die bij je baby past. Een geschikte slaapzak moet een kleine opening hebben tussen de onderkant van de zak en de voetjes van de baby.

Het seizoen

Je moet een slaapzak kiezen die past bij een bepaald seizoen. Overweeg een tog-classificatiesysteem te gebruiken. Babyslaapzakken met een hoge rating zijn geschikt voor koud weer.  De lagere ratings zijn echter voor de warme omstandigheden. Om te besparen kun je een 4 seizoenen slaapzak aanschaffen.

Soort materiaal

De buitenbekleding van een slaapzak komt altijd in direct contact met de huid van je baby. Overweeg daarom een slaapzak te kiezen die gemaakt is van natuurlijke stoffen zoals polyester en katoen. De meeste mensen gebruiken echter graag dons of fleece voor de vulling.

 

https://www.vetlog.nl/aanbiedingen/voordelen-van-baby-slaapzakken/