Ipadwallpaper
Image default
Architecture

Kan ik mijn hond alleen thuis laten met een muilkorf?

Kan ik mijn hond alleen thuis laten met een muilkorf?

Als u zich afvraagt of u uw hond alleen thuis kunt laten met een muilkorf, dan moet daar een reden voor zijn. U mag ze niet zonder toezicht alleen laten rondlopen, met of zonder muilkorf. Als ze binnen het huis of veilig binnen de grenzen van uw eigendom worden gehouden, hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van anderen. Wat wel zorgwekkend kan zijn, is de schade aan eigendommen terwijl u weg bent.

Vooral bij jongere individuen die nog geen goede opvoeding hebben gehad, kunnen honden vernielzuchtig worden. De redenen voor het vernielen van eigendommen kunnen gewoon een manier zijn om te spelen of als onderdeel van verkennend gedrag binnen hun omgeving. Het is betrekkelijk normaal en hen leren ermee te stoppen is een belangrijk onderdeel van hun basistraining en ontwikkeling.

Als de hond echter dingen vernielt omdat hij zich verveelt, onderprikkeld is of zijn beschermer mist (vaak door verlatingsangst), dan zijn deze gedragsproblemen niet normaal. Er zijn manieren om hiermee om te gaan, maar een muilkorf omdoen is niet geschikt. Het is zelfs niet effectief. De hond kan nog steeds krabben of dingen omstoten.

Hier zijn enkele van de specifieke redenen waarom een hond in huis vernielzuchtig kan zijn:

Puppy’s: puppy’s spelen en verkennen als een manier om hun wereld te begrijpen. Ze kunnen met uw schoenen spelen of andere voorwerpen in huis vernielen om hun wereld te testen.

Verlatingsangst: wanneer een hond door een verzorger wordt verzorgd, raken ze gehecht. Als de verzorger een tijdje weggaat, kan de hond zich in de steek gelaten voelen of onzeker omdat er iets van hem zal worden afgenomen (dit kan voedsel, liefde of iets anders zijn waar hij op is gaan vertrouwen). Destructief gedrag kan het gevolg zijn van gevoelens van frustratie of angst.

Stress: honden kunnen om verschillende redenen gestrest raken. Er kan iemand in huis zijn die hem stress bezorgt, hij kan een parasitaire besmetting hebben, niet genoeg worden uitgelaten of slecht zijn gesocialiseerd. Stress leidt vaak tot destructief gedrag als een manier om frustratie te uiten.

Hyperactiviteit: hoe actief een hond is, hangt af van verschillende factoren, waaronder ras en individuele fysiologie. Als ze niet genoeg middelen krijgen om overtollige energie kwijt te raken, kunnen ze hyperactief en destructief worden.

Verveling: als uw hond niet genoeg fysieke en mentale stimulatie krijgt, kan hij destructief worden, alleen maar om de verveling te verdrijven.

Als u uw hond een muilkorf omdoet, dan behandelt u geen van de bovengenoemde problemen. Sterker nog, u zorgt waarschijnlijk voor meer frustratie en creëert toekomstige gedragsproblemen. Als u voor een lange tijd weg bent, bijvoorbeeld een hele werkdag, dan zult u hun de mogelijkheid ontnemen om te eten en sommige muilbanden kunnen het moeilijk maken om te drinken. Dit kan een zeer ernstige bedreiging vormen, vooral in een warm klimaat. Er zijn verschillende soorten muilkorven voor verschillende omstandigheden, maar de stoffen muilkorven kunnen de hond ernstig belemmeren. Draad- of mandmuilkorven zijn comfortabeler en kunnen de hond in staat stellen water te drinken, maar geen van beide zijn goed voor langere periodes.

Een hond met een muilkorf aan, moet u niet zonder toezicht achterlaten

Je moet een hond geen muilkorf omdoen en hem vervolgens zonder toezicht achterlaten. Het verergert bestaande problemen en creëert nieuwe. Een daarvan is dat ze de muilkorf waarschijnlijk zullen associëren met negatieve gevoelens, waardoor het moeilijker wordt om hem in de toekomst effectief te gebruiken. U zult de onderliggende oorzaak van het probleem moeten ontdekken en deze behandelen. De beste manier om dit te doen is om eerst met ze naar de dierenarts te gaan om een gezondheidsprobleem uit te sluiten. Daarna moet u met hem naar een hondenspecialist of hondentrainer gaan om gedragsproblemen vast te stellen en te behandelen.