Ipadwallpaper
Image default
Fashion and Clothing

Hoe draag je een Khimar – stap voor stap uitleg

 

Ben je benieuwd hoe je een Khimar op de juiste manier draagt? Met de immense populariteit van internationale modetrends wordt het dragen van traditionele kleding steeds populairder. Een bekend kledingstuk is de Khimar – een lange rechthoekige sluier die de oren en de borst van de vrouw bedekt. Het kan intimiderend zijn om uit te zoeken hoe je zo’n kledingstuk aantrekt zonder enige voorkennis of ervaring. Maak je geen zorgen, want wij zijn hier om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om vol vertrouwen je nieuwe kleding te dragen! In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe je een Khimar kunt uitkiezen en dragen. Lees verder voor meer details!

Wat is een Khimar?

Een Khimar is een traditionele hoofddoek die door sommige vrouwen wordt gedragen als een vorm van bescheidenheid. De Khimar, die bij veel bepaalde geloven populair is, is in wezen een uitbreiding van de hijab die zowel het hoofd als de nek bedekt. Gemaakt van lichtgewicht kledingstukken zoals katoen, zijde en chiffon, varieert de lengte van het kledingstuk afhankelijk van waar je woont en hoe het in die regio traditioneel wordt gedragen. De meeste stijlen hebben een open gezicht, zodat de draagster haar gelaatstrekken kan laten zien terwijl ze de kledingvoorschriften volgt. Het doel van dit kledingstuk is het handhaven van iemands bescheidenheid volgens geloofsovertuigingen, terwijl toch de individuele schoonheid en stijl binnen de grenzen worden omarmd – waardoor de Khimar een essentieel onderdeel is van de kledingkeuze van sommige vrouwen.

Hoe kies je de juiste Khimar voor jouw lichaamstype?

Het kiezen van de juiste khimar voor uw lichaamstype is een geweldige manier om uw schoonheid en stijl te benadrukken. Het kan een overweldigend proces lijken, maar als u eenmaal hebt vastgesteld welke stijl khimar het beste bij uw lichaamsvorm past, bent u klaar voortaan de keuze te maken. Overweeg eerst de halslijn van de khimar bij het bepalen van de perfecte pasvorm. Of u nu op zoek bent naar iets meer bescheiden of een opvallend statement stuk, de halslijn moet worden aangevuld met uw gezichtsvorm. Mensen met een vierkant gezicht kunnen bijvoorbeeld beter kiezen voor een V-vorm, terwijl mensen met een ronder gezicht het beter kunnen houden bij een ronde vorm. Zodra u uw opties hebt beperkt door rekening te houden met uw gezichtsvorm en teint, is het tijd om na te denken over stof, textuur en kleur. Of u nu gaat voor effen of prints, probeer te experimenteren met verschillende stoffen zoals katoen, zijde of fluweel tot u een stof vindt die u het meest flatterend en comfortabel staat – vergeet niet rekening te houden met de seizoen temperaturen! Met deze belangrijke overwegingen in gedachten is het vinden van de perfecte khimar nog nooit zo eenvoudig geweest! 

khimar beige

Hoe trek je een Khimar aan?

Een Khimar bestaat uit twee stukken die aan de zijkanten verbonden zijn – een langwerpig hoofdstuk, gedrapeerd over het hoofd en op de rug met twee schouderstukken die rond de borst worden vastgemaakt. Om een Khimar op de juiste manier aan te trekken, plaats je hem eerst over je hoofd met het langere uiteinde achteraan en bedek je al het haar volledig. Neem vervolgens elk schouderstuk en maak ze aan de voorkant aan elkaar vast. Tot slot plooit u de resterende stof in om een optimale bedekking te garanderen. Het correct dragen van een Khimar kan voor veel vrouwen een krachtige manier zijn om hun religieuze identiteit uit te drukken of gewoon een outfit op een elegante manier te completeren. 

Bron: abayashop.nl