Ipadwallpaper
Image default
Education

Massage gun review 2022

MASSAGE GUN KOPEN

Een massage gun geeft vibratietherapie. Op hoge frequentie komt er een druk op de spieren. Door een massage gun wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor blessures verholpen worden, pijn voorkomt en verlicht.  

Soorten massage guns

  • Bij een percussie beweegt het bolvormige uiteinde van het pistool heen en weer in een pulserende, kloppende beweging.
  • Een sonisch massage apparaat ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit als een percussie massage apparaat. Er is echter een belangrijk verschil: het uiteinde van dit apparaat beweegt niet heen en weer, maar blijft op zijn plek en vibreert.

De voordelen van een massage gun 

  • Verlicht stress en ontspant het lichaam door spanning en vocht diep in de spieren los te laten, waardoor het weefselmetabolisme toeneemt.
  • Verhoogt de bloed- en lymfecirculatie, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen de spieren bereiken.
  • Bevordert de genezing van uitgedroogde spieren door ze ‘wakker’ te maken voor een snellere genezing met meer flexibiliteit.
  • Laat melkzuur los dat zich in het lichaam heeft opgebouwd, vaak als gevolg van intensieve training.
  • Stimuleert zenuwreceptoren in de huid en spieren om de beweeglijkheid te verbeteren.
  • Versoepelt littekenweefsel door diepe massage om pijn te verlichten en vernauwing tegen te gaan.
  • Verbetert het bewegingsbereik door flexibeler gewrichten te creëren. Dit vermindert het risico op verrekkingen en verstuikingen.
  • Verbetert het algemene welzijn. Regelmatig gebruik van een massage gun verbetert de slaap en vermindert angst.

vOORDELEN

Met een massagegun bootst je een Deep Tissue massage na. Met kloppende en trillende bewegingen oefen je druk uit op het weefsel. Bij gevoelige punten wordt een langzame opbouw van kracht en snelheid aanbevolen. Het gebruik van een massagegun heeft hetzelfde positieve effect als die van een foamroller maar is eigenlijk nog effectiever door de hogere snelheid en druk van een gun. Ook kan het gebruik van een massagegun, bij een minder doorbloed weefsel, als minder pijnlijk worden ervaren dan een behandeling met een foamroller. Met de massage gun kun je de kracht langzaam opbouwen en eerst te beginnen met langzame klop- of trilbewegingen om vervolgens de massage op te bouwen. De voordelen van de massage gun zijn dan ook dezelfde als die van een traditionele massage. Wetenschappelijk onderzoek heeft de gunstige effecten van een totaal ontspannen lichaam aangetoond op het slaapritme: zestig minuten diepe massage zouden het equivalent van zeven uur slaap betekenen. De diepe impact van de kloppende en trillende bewegingen maakt het stijve spierweefsel soepeler, en kneedt spanningen en vervelende knopen los. Dit zorgt voor een stevige opwarming vòòr een workout, een sneller herstel nà een training, en vermindert de vorming van melkzuur en dus ook de kans op stijve spieren. Bovendien bevordert het de bloedsomloop en daarmee ook de spieropbouw. Welke massage gun is het beste?  De beste massage gun is van LifeGoods en staat op Slaapwijsheid. De massage gun van LifeGoods is uitgerust met 6 verschillende opzetstukken voor ieder stuk van je lichaam. Door de 30 verschillende standen kies je tussen een ontspannende massage of het aanpakken van een blessure. De massage gun is volledig opgeladen in 2,5 uur. De batterij gaat 4 tot 5 uur mee en het massageapparaat is volledig draadloos.