Ipadwallpaper
Image default
Offers

Kenmerken van grasmaaiers

Een grasmaaier is een energie efficiënte machine met behulp van een of meer draaiende bladen om een gazonoppervlak naar een gelijke hoogte te trimmen. De hoogte van dit gesneden gras kan worden ingesteld door het ontwerp van de grasmaaier zelf, meestal door een hoofdcilinder, of via een knop of bout op de wielen van elke machine. Gazonmaaiers zijn ook in een grote verscheidenheid aan stijlen, met de meeste met vier verschillende snelheidsinstellingen, en een grote keuze aan bijlagen.

 

Het verschil

Een gazonmaaier met tweecyclus heeft dezelfde basiscomponenten als de viercyclus, behalve een dek en een kettingaandrijfsysteem. In tegenstelling tot de viercyclus, die vandaag de grootste gazonmaaier in werking wordt beschouwd, heeft een tweecyclus slechts één dek, waarbij de ketting wordt aangedreven door een gereide koppelomvormer in plaats van een pneumatische motor. Grasmaaiers met tweecyclus zijn minder duur dan de viercyclus en zijn meestal draagbaarder. Bij veel tweecyclusmodellen moet de eigenaar ervan bewust zijn dat een brandstofbron beschikbaar moet zijn.

 

Een grasmaaier met vier cyclus bestaat uit een mes en een haspel en is vergelijkbaar met de duwmaaier in zijn basisontwerp. Eén verschil is dat het maai dek twee wielen in omvang is, in plaats van een enkel wiel zoals op duwmaaiers. Deze grasmaaiers zijn ook veel lichter en gemakkelijker te gebruiken dan duwmaaiers. Omdat er echter geen dek is om het gras kort te houden, scoren ze de grond niet zo diep als duwmaaiers.

 

Gas aangedreven

De meeste grasmaaiers zijn gas aangedreven, waardoor ze handig zijn om te bezitten. Gas aangedreven grasmaaiers kunnen ook handiger zijn voor mensen die extra tijd hebben om hun gazons te maaien, en die toegang hebben tot gas. Gas aangedreven grasmaaiers kunnen ook gemakkelijker zijn om op te starten en te rennen en hebben minder onderdelen die beschadigd kunnen raken. De meeste gazonmaaiers van gas lopen nog steeds op elektriciteit, dus mogelijk kunnen extra kosten in elektriciteit nodig zijn. De eigenaar zal ook moeten betalen voor het gas dat ze gebruikten, hoewel dit meestal goedkoper is dan de kosten van het kopen van benzine.

 

Hoewel de hierboven vermelde functies allemaal belangrijk zijn bij het bepalen van een grasmaaier, zal de werkelijke keuze afhangen van het type grasmaaier waar je naar kijkt. Elk type maaier heeft zijn eigen reeks sterke en zwakke punten. Als je van plan bent om grotere grasgebieden te snijden, dan is de duwmaaier mogelijk je beste optie. Als je vaak heel kleine gebieden moet maaien, moet een roterende maaier voldoende zijn.

 

Meer informatie

Wil je ervoor zorgen dat je gazon goed onderhouden blijft? Gereedschap Expert beschikt over een ruim assortiment aan tools als grasmaaiers of bladblazers! Allemaal om ervoor te zorgen dat je gazon of tuin netjes blijft.

https://www.gereedschap-expert.nl/