Ipadwallpaper
Finance

Wat is een BKR codering?

Als u een BKR codering op uw naam heeft staan, dan wilt u weten wat dit betekent. Om te beginnen is het belangrijk voor u om te weten dat er verschillende BKR coderingen zijn. Het is niet zo dat er een standaard code is, nee er zijn er meerdere. Het is bij een codering zo dat zij een bepaalde status aangeven en daarbij wordt ook aangegeven of dat het over een betalingsachterstand gaat of niet. Als u een betalingsachterstand heeft, dan wordt het door bijvoorbeeld de bank of een telecombedrijf aan het BKR doorgegeven. Dan zijn de deelnemers die zijn aangesloten bij het BKR verplicht u te waarschuwen (vooraf), dat zij een achterstand gaan melden die nog niet is betaald.

Welke coderingen zijn er?

Er zijn verschillende BKR coderingen. U kunt hierbij denken aan de volgende coderingen:

  • BKR A1 Codering: Deze codering geeft aan dat u een betalingsachterstand heeft gehad, het geeft aan dat er een betalingsregeling is getroffen.
  • BKR A2 Codering: Deze codering geeft aan dat het restant van de vordering op u voor de kredietverstrekker opeisbaar is gesteld.
  • BKR A3 Codering: Deze codering wil zeggen dat er een bedrag van minimaal 250 euro is afgeboekt van het schuldbedrag.
  • BKR A4 Codering: Deze code is niet goed, dit houdt namelijk in dat u onvindbaar bent voor de betrokken instanties, geld lenen met deze codering is lastig.
  • BKR H Codering: De betalingsachterstand is bij deze codering ingelopen, dan zal de A codering veranderen in de H codering. Dit is een fijn idee want deze H codering heeft geen consequenties meer.

Welke BKR codering heeft u?

Als u een BKR codering op uw naam heeft staan is het van belang te weten welke codering het is. Heeft u geld nodig met spoed dan moet u zich dan afvragen wat is een BKR codering en dan kunt u op onderzoek uit gaan welke codering u op uw naam heeft staan en wat de consequenties zijn.

https://snelgeldlenenbinnen10minuten.wordpress.com/