Ipadwallpaper
Image default
Home and Garden

Houten vloer in je badkamer

Wanneer je een nieuwe vloer in je badkamer gaat leggen, denk je waarschijnlijk als eerste aan vinyl of tegels. Hout zoals een parketvloer kan namelijk minder goed tegen vocht, maar als je ervoor zorgt dat de ondergrond waterdicht is en er geen sprake is van ruimte tussen de naden kun je het wel gebruiken in de badkamer.

Dit kun je doen door de naden dicht te kitten en het hout met vochtwerende olie te behandelen. Met de juiste ondervloer en voldoende ventilatie kom je een eind. Ook kun je ervoor zorgen dat de bovenste laag met een waterafstotende sealing is behandeld. Als je de voegen goed meeneemt en gebruik maakt van het kliksysteem zal er geen vocht doorheen dringen.

Voordelen

Naast dat het enorm sfeervol is om laminaat in je badkamer toe te voegen, biedt het ook enkele voordelen. We stellen er een aantal voor je op. Zo hebben tegels voegen en ze zijn poreus waardoor water op de stenen kalkvlekken kan creëren. Wanneer je laminaat in je badkamer hebt kun je deze met een dweil en laminaat reiniger eenvoudig schoonmaken. Schrobben op voegen en tegels duurt namelijk langer en is intensiever.

Tevens kun je ervoor kiezen de watervaste laminaat ook in andere delen van je huis te leggen. Je hebt dan ook overal dezelfde kleur liggen en je rekent af met de onhandige drempel in de deurpost. En wanneer je last hebt van een ongelukje waarbij je vloeistof laat vallen heb je niet gelijk het probleem dat het in je vloer trekt. Bovendien is badkamerlaminaat lekker warm, tegels voelen daarentegen koud aan.

Verder geeft een houten vloer ook een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte. Tenslotte hoef je geen radiatoren te plaatsen wanneer je laminaat in combinatie met vloerverwarming aanlegt.

https://www.parket-winkel.be/laminaatvloeren-voor-elke-ruimte-in-je-huis/