Ipadwallpaper
Image default
Home and Garden

Veiligheidscilinders voor inbraakpreventie

Een veiligheidscilinder alleen zal niet voldoende zijn om inbraak te voorkomen. Het biedt daarentegen wel een extra beveiliging tegen kopieerfraude van sleutels.

Wanneer je een veiligheidscilinder installeert op je buitendeur, zal iemand niet hier een sleutel voor kunnen aanvragen.

Er wordt namelijk een duidelijk eigendomscertificaat afgegeven bij installatie en zonder dit certificaat kan er geen extra sleutel worden aangevraagd. Ook zal een erkende slotenmaker geen duplicaat opvragen bij de fabrikant als een dergelijk certificaat niet kan worden getoond.

Kerntrekbeveiliging

Om het gebruik van de veiligheidscilinders nog verder te beschermen tegen inbraak, kun je een veiligheidsbeslag kiezen dat voorkomt dat de cilinder afbreekt of wordt uitgeboord. Een populair model van cilinder is hiervoor de BKS Janus.

De inbraak-weerstand wordt hiermee veelvoudig verhoogd, waardoor de kans dat een inbraak succesvol zal zijn, een stuk onwaarschijnlijker wordt.

Het biedt een extra bescherming, aangezien elke cilinder met bruut geweld alsnog is te breken. Met een degelijke kerntrekbeveiliging kan dit worden voorkomen.

Beschermd tegen lockpicking

Door de constructie van de veiligheidscilinder zijn ze beschermd tegen lockpicking. Dit is een methode waarbij een slot via een cilinder wordt opengebroken zonder dat hier bewijs van is. Het slot loopt hierdoor geen inbraakschade op. Er zijn speciale tools verkrijgbaar, waarmee lockpicking mogelijk wordt. Er zijn wel wat vaardigheden voor nodig, maar het is zeker aan te leren.

Door veiligheidscilinders in je deuren te gebruiken is je woning beveiligd tegen inbraak op deze manier. Je voorkomt zo dat je slachtoffer wordt van inbraak zonder sporen. De toegevoegde verstevigingen beschermen hiertegen. Een veiligheidscilinder is dus een betrouwbare optie tegen inbraak.