Soms kan het zijn dat je interieur iets spannender gemaakt moet worden. Dit wil helemaal niet zeggen dat je dan uitgekeken bent op je interieur, maar met enkele toevoegingen of veranderingen kun je je interieur pimpen en ziet het er net iets anders uit. Daarom geven we hieronder 5 manieren om je interieur te pimpen.

1. Ga woonaccessoires pimpen

Je kunt je interieur pimpen door juist objecten in het interieur te pimpen. Hiervoor moet je overigens wel je creativiteit aanspreken. Het is namelijk helemaal trendy en hip om zelf woonaccessoires op creatieve wijze aan te passen aan jouw wensen. Ga aan de slag met bloempotten en vaasjes en maak hier nieuwe objecten van, ga ze beschilderen of bewerkt ze op een andere creatieve wijze.

2. Zorg voor veel kleur in het interieur

Met veel kleuren in je interieur brengen kun je echt je interieur flink pimpen. Dit kan op allerlei manieren. Leg kleurige kussens op je bank en stoel, schilder een wand in een felle kleur of zet eenvoudigweg een fleurige bos bloemen in een vaas op tafel. Uiteraard moet je het wel stijlvol houden. Teveel bombarie aan kleur kan ervoor zorgen dat je interieur er minder stijlvol en zelfs rommelig uitziet. Maakt dus een goede keuze uit de juiste kleuren.

3. Meer verlichting

Soms kun je een interieur pimpen door meer verlichting aan te brengen. Heb je namelijk onvoldoende inval van daglicht, dan ben je afhankelijk van de juiste verlichting. Een interieur dat niet of niet goed wordt verlicht ziet er heel anders uit als deze goed verlicht wordt. Breng dus meer verlichting in huis met bijvoorbeeld inbouwspots. Met diverse mini inbouwspots bij elkaar creëer je al een heel bijzondere sfeer en deze spots zijn ook in te bouwen als je maar weinig inbouwruimte hebt.

4. Oude meubeltjes opknappen

Heb je meubels uit lang vervlogen tijden in je interieur staan? Steeds meer mensen ontdekken dat een interieur heel goed te pimpen is door oude meubeltjes op te knappen en weer opnieuw te gebruiken in het interieur. Je hoeft hier helemaal niet altijd heel handig voor te zijn. Een oud kastje kun je licht opschuren en van een nieuwe kleurtje voorzien. Zo werk je alle beschadigingen weg en je kastje ziet er weer als nieuw uit.

5. Maak een fotowand

Mis je wat persoonlijkheid in je interieur? Als er iets persoonlijks is, dan zijn het wel foto’s. Reserveer daarom een plek aan de wand en maak je eigen fotowand. Je kunt ervoor kiezen om iedere foto apart in te lijsten en aan de wand te hangen, maar er zijn ook grotere lijsten te koop die je meerdere foto’s kunt voorzien. Zo heb je in één klap je interieur gepersonaliseerd.

Comments are closed.